Nieuws

2 apr / 2021
Internationaal verzet tegen wapenhandel: inspiratie uit verhalen van wapenhandelstoppers

Over de hele wereld voeren mensen strijd om wapenhandel aan banden te leggen. Uit hun verhalen putten we hoop en inspiratie.

[Lees verder]
je ziet een banner van een facebookevenement waarop op de achtergrond mensen affiches en fakebloed tegen ramen plakken en op de voorgrond een webinar op 19 januari over de militarisering van de grenzen aangekondigd wordt.
2 apr / 2021
Speuren naar wapens: Onderzoek met impact

In oktober speurden we met een team van dertig onderzoekers naar de inzet van Belgische wapens in Jemen. We hadden meteen beet: de resultaten van dat onderzoek, samengevat in het rapport “The Battle of the Jabara Valley”, bewijzen zwart op wit dat de Saudische National Guard wel degelijk in Jemen actief is en dat daar ook Waalse wapens bij worden ingezet. Het rapport ontkracht de leugens van de Waalse regering en levert munitie voor onze strijd in de rechtbank.

[Lees verder]
vijf mensen rond verschillende tafels, achter een computer discussiëren over dingen die ze gevonden hebben.
24 mrt / 2021
Zes jaar oorlog in Jemen: Tijd om de wapenexport naar Saudi-Arabië definitief te stoppen

Vandaag gaat de oorlog in Jemen haar zevende jaar in. De humanitaire situatie is catastrofaal.  Honderdduizenden mensen kwamen om het leven. Toch blijft de Waalse overheid volharden in de boosheid. In maart schorste de Raad van State nog de exportvergunningen van FN Herstal. Vandaag dient Vredesactie samen met haar partners een kortgeding in om deze juridische overwinning te verzilveren.

[Lees verder]
Een kaart van Europa tot Saudi-Arabie met een verbodsbord voor wapens