Nieuws

Vacature: Campaigner

Vanaf september gaat de campagne Ik Stop Wapenhandel weer voluit. We brengen mensen in beweging om wapenhandel te stoppen. Daarvoor organiseren we infomomenten, workshops en acties bij bedrijven en beleidsmakers. 

Om de Ik Stop Wapenhandel campagne te versterken, is Vredesactie op zoek naar een campaigner

[Lees verder]
foto van bij protest aan de haven. We zien een zwarte banner met witte letters "Stop de wapenexport naar Saoedi-Arabië" en een vrouw in een douanehokje waarop "War Crime Inspectors" staat die haar vuist opsteekt
2 apr / 2021
Internationaal verzet tegen wapenhandel: inspiratie uit verhalen van wapenhandelstoppers

Over de hele wereld voeren mensen strijd om wapenhandel aan banden te leggen. Uit hun verhalen putten we hoop en inspiratie.

[Lees verder]
je ziet een banner van een facebookevenement waarop op de achtergrond mensen affiches en fakebloed tegen ramen plakken en op de voorgrond een webinar op 19 januari over de militarisering van de grenzen aangekondigd wordt.
2 apr / 2021
Speuren naar wapens: Onderzoek met impact

In oktober speurden we met een team van dertig onderzoekers naar de inzet van Belgische wapens in Jemen. We hadden meteen beet: de resultaten van dat onderzoek, samengevat in het rapport “The Battle of the Jabara Valley”, bewijzen zwart op wit dat de Saudische National Guard wel degelijk in Jemen actief is en dat daar ook Waalse wapens bij worden ingezet. Het rapport ontkracht de leugens van de Waalse regering en levert munitie voor onze strijd in de rechtbank.

[Lees verder]
vijf mensen rond verschillende tafels, achter een computer discussiëren over dingen die ze gevonden hebben.