Actietraining - Gent

Datum
Inschrijven

Inspecteer de wapenindustrie - Actietrainingen 2021

Vlaamse wapenexport kost mensenlevens. Van meer dan 70% van de Vlaamse wapenexport controleert de Vlaamse overheid niet wie de eindgebruiker is. Wapentechnologie uit Vlaanderen duikt op in conflicten zoals dat in Jemen, Libië, Nagorno-Kharabach.  De mazen zijn groter dan het net. 

Als de overheid weigert het eindgebruik van haar wapens te controleren, dan moeten wij het zelf doen. Dit najaar gaan we op pad om overheden, bedrijven en andere instanties die betrokken zijn bij de Vlaamse wapenexport te inspecteren en geweldloos te confronteren met hun betrokkenheid bij conflicten in Jemen, Syrië en Nagorno-Kharabach.

Een actietraining is de beste voorbereiding om veilig en effectief actie te voeren. Je leert er andere wapenhandelstoppers kennen en oefent skills die tijdens de geweldloze acties tegen wapenhandel van pas kunnen komen.

Neem deel aan een actietraining in Antwerpen, Gent of Brussel. 

Met de campagne Ik Stop Wapenhandel voeren we de druk op. Overheden moeten strenger controleren waar wapentechnologie terechtkomt. Wapenexport naar conflictgebieden moet stoppen. We informeren het ruime publiek en halen de wapenindustrie uit de anonimiteit. We zoeken bewijsmateriaal van de inzet van Vlaamse wapens. En we gaan geweldloos de confrontatie aan met wapenbedrijven en overheden.


Schrijf je in

Naam
10u tot 17u @ Gent, de Koer
10u tot 17u @ Antwerpen, de Peperfabriek
10u tot 17u @ Brussel
Merci voor je inschrijving! We sturen je dichterbij de infoavond nog meer informatie.